Machetă cartier pentru educație rutieră.

Acest proiect a fost realizat pentru copilul nostru la școală. Aproape an de an elevilor li se cere la școală o machetă cu străzi și semne de circulație pentru a învăța elemente de siguranța circulației rutiere. Pentru că nu este chiar așa simplu de realizat o machetă cartier pentru educație rutieră noi ne-am gândit să venim în întâmpinarea profesorilor și elevilor. Dacă tot beneficiază toți elevii unei clase de informațiile primite atunci de ce să nu muncească cu toții să o realizeze.

Astfel noi am pregătit toate materialele pe care vi le putem pune la dispoziție prin e-mail. Dvs le printați, decupați, lipiți și faceți împreună cu copiii un cartier frumos. Chiar dacă nu aveți o imprimantă acasă puteți printa la o firmă de printing în oraș toate materialele. Beneficiu este și este lucrul în echipă și realizarea unei opere deosebite. Sub îndurmarea și supravegherea unui adult lucurile ies minunat.

Aici veți primi detalii pentru realizarea machetă cartier pentru educație rutieră cât și materialele necesare.

Materiale necesare:

 • Lipici pentru carton
 • O coală mare de carton box
 • 1 m de autocolant gri
 • Ceva autocolant verde
 • Puțin autocolant alb
 • Foarfeci ( Poate să își aduca fiecare elev)
 • Un creion pentru schițarea cartierului.

Mod de lucru.

 1. Trimiteți cererea dvs către noi. În schimbul unei plăți cu chitanță veți primi materialele prin e-mail. ( căsuțele, pomii de diferite dimensiuni)
 2. Dvs. printați materialele
 3. Apoi decupați – îndoiți și lipiți căsuțele 3D și copăceii.
 4. Faceți o schiță cu creionul pe cartonul box ( unde vin străzile, aleile verzi, și căsuțele înșiruite pe marginea străzilor. Gândiți unde veți face intersecții și treceri de pietoni.

  Schita macheta cartier

 5. Lipiți autocolantul gri unde ati trasat străzile.
 6. Lipiți autocolant verde unde vor fi alei și spații verzi.

  ????????????????????????????????????

 7. Apoi lipiți căsuțele pe marginea străzilor.
 8. Tăieți fâșii înguste de autocolant alb și marcați trecerile de pietoni și liniile separatoare de străzi.
 9. Lipiți copăceii în spațiile verzi
 10. Adaugați semne de circulație acolo unde doriți.

Astfel copiii vor face și lucru manual și își vor dezvolta și abilitățile practice. Este mai greuț cu copii din clasele pregătitoare dar proiectul poate fi realizat și aici cu mai mult aport din partea învățătoarei.

Am pregătit astfel materialele ca să fie suficiente pentru o coală box așa cum se vede și în realizarea noastră.

Proiect pentru ”săptămâna altfel”.

Proiectul machetă cartier pentru educație rutieră poate fi realizat și în ”săptămâna altfel” când copiii ar trebui să învețe mai mult prin joacă și practică. Dacă întâmpinați probleme noi vă răspundem și la eventuale întrebări. Ne dorim ca  tot mai mulți copii să facă activități practice care să le dezvolte gândirea și abilitățile manuale.

Activități pentru copii în vacanță.

Acest proiect poate fi realizat de către copii împreună cu părinții sau cu frați mai mari chiar și pe perioada vacanțelor.  Nu este greu și este foarte interesant. În final după utilizarea machetei la școală, copii noștri l-au folosit ca pista pentru mașinuțe cu telecomandă. Sunt mașinuțe cu telecomandă ”la doze de suc”care sunt mici și merg foarte bine pentru curse de raliu pe această pistă astfel formată. Desigur căci imaginația vă poate fi un bun instructor. Puteți realiza chiar și o pistă mai mare… doar să aveți spațiu. Noi ne-am limitat la această dimensiune din lipsă de spațiu. Atât pentru distracție pe perioada verii cât și pentru a petrece timpul cu ceva constructiv este o alegere foarte bună.

Vă lăsăm mai jos câteva poze cu finalul machetă cartier pentru educație rutieră.