Intrebari frecvente

Machetele arhitecturale sunt un model redus, care respectă fidel proporţia dimensiunilor şi aspectul exterior (al unui decor, construcţii, aparat sau opere de artă) în cazul nostru construcţii. Ma jos casiti o definire a principalelor tipuri de machete pe care le executam noi in limbaj uzual.

Ce sunt machetele de ansamblu?

O miniatură a unui cartier sau zone care vrea să scoată în evidenţă amplasarea în zonă, poziţionarea fiecărei construcţii şi a elementelor de decor exterior. Machetele de ensamblu sunt realizate de obicei la scari reduse 1:200 sau 1:100 sau 1:500 deci nu sunt posibile foarte multe detalii. De aceea cei care doresc să scoată ăn evidenţă şi detaliile de obicei comendă şi machete de detaliu pentru clădirile la care vor să se vadă foarte bine arhitectura.

Ce sunt machetele de detaliu?

Sunt miniaturi ale unor clădiri relaizate la scara de 1:50 sau 1:100 (pot fi si altele) care au menirea să scoată în evidenţă elemente pe care mecheta de ansamblu nu le poate surprinde. La macheta de detaliu de pot vedea camerele, usile, ferestrele, casa scarii etc.

Ce sunt machetele de studiu?

Machete realizate cu scopul de a ajuta proiectantul sau echipa să vadă elemente sensibile sau pe care nu le poate explica tehnic. Ele au menirea de a vizualiza în ce măsură anumite idei sunt aplicabile sau nu.

Ce detalii sunt incluse?

În varianta standard o machetă nu include capac de plexic, masă, mobilier, iluminat ci doar clădirea. Pentru detalii ca cele enumerate anterior clientul va solicita opțiunea sa separat. Prețul comunicat după evaluare nu include acele elemente.

În cîte moduri se pot realiza machetele?

Sunt multe moduri însă principalele rămîn

  • Cele realizate pe CNC cu ajutorul computerului – de regulă sunt foarte scumpe , gradul de detaliu este f mare.
  • Cele realizate manual. Sunt cele pe care le realizează un om care citeşte planurile constructorului, micsorează totul la scară şi cu multă răbdare face munca pe care un şantier întreg o va realiza la scara 1:1 ulterior. Machetele realizate manual sunt cele mai raspandite in Romînia deoarece timpul de lucru este mai scurt şi se mai pot efectua corectări ulterior.

Cât poate rezista o machetă în timp?

De regulă machetatorii realizează machete pentru prezentări la tîrguri şi expoziţii sau pentru a le expune în zone publice (pentru publicitate) sau în sediile proprii. Macheta rezistă mai mult dacă sunt respectate cîteva reguli de bază. Să nu se expună în rezele directe ale soarelui pt perioade mari, să nu fie umezeală în respectivele spaţii, să nu fie expuse la vibraţii, trepidaţii etc. totuşi sunt realizate pt. a rezista unei perioade de publicitate. Machetatorii nu au în vedere în primul rînd rezistenţa în timp ci apropierea cît de mult posibil de ceea ce constructorul va realiza în realitate.

Ce se întîmplă cu materialele trimise machetatorului?

Materialele pe care le primim sunt strict confidenţiale şi nu vor fi făcute publice de către noi. Ele vor rămîne proprietatea beneficiarului . Care sunt preţurile pentru machetare?

Vă aşteptăm cu interes pe pagina noastra de contact pt discuţii şi evaluări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *