Casă din containere accesibilă oricui

Este o casă din containere accesibilă oricui o variantă demnă de luat în calcul? Se poate locui decent într-o casă din containere? Cum e izolată termic, dar fonic? Cât costă? Iată întrebări care m-au frământat și pe mine.

Ne naștem în această lume, copilărim o vreme, învățăm multe lucruri. Devenim adulți și dorim să ne facem propriul drum în viață. Ne construim o carieră profesională cu multă muncă și mult sacrificiu. Vine vremea când dorim să ne formăm o familie și să ne construim o casă.

Aici însă mulți dintre tineri trăiesc un mare impas. Cum să faci o casă când banii de pe salarii nu sunt suficienți să trăiești și să te distrezi, d-apoi să mai economisești pentru o casă? Să locuiești cu chirie pentru o vreme… Iarăși bani irosiți… de unde să mai faci economii pentru o casă?

Oricum ai încerca la început este greu. Însă dacă treceți cu bine acest început va fi mai ușor pe parcurs. Să vedem ce variante are o familie tânără când vine vorba de a-și achiziționa propria lor locuință. Cam cât timp și bani implica fiecare variantă. Avantajele și dezavantajele le poate calcula fiecare în particular deoarece diferă foarte mult de la caz la caz.

Varianta – „locuim cu chirie”

În funcție de salarii, de planuri și ambiții după un timp economiile cât de mici se adună. Tânăra familie reușește să își achiziționeze o garsonieră sau un micuț apartament. Cu ceva bani rămași de pe la nuntă și cu vreo 5- 10 ani de economii cât de mici sau mari. Să zicem ca pe la 35 ani o familie poate visa la micuța lor locuință.

Tot cam în această variantă ar fi să locuiască cu socrii o perioadă (acolo unde este posibil). Deși nu sunt de neglijat sacrificiile și neajunsurile care decurg și din această alegere. Așa că e bine să cântăriți bine lucrurile și dacă relația voastră ca familie este în pericol atunci mai bine căutați alt „locușor” unde familia voastră să se dezvolte frumos și să fie în siguranță.

Varianta- „locuință prin credit imobiliar”.

Noi trecem prin această experiență și nu aș recomanda-o nimănui. Din punctul meu de vedere este cea mai păguboasă alegere, mai ales că de cele mai multe ori tânăra familie face o alegere greșită. Gândesc că „dacă tot ne dă banca bani hai să luam cât ne dă”. Și uite așa ne îndatorăm prea mult Rămânem datori aproape toată viața… Și poate n-ar fi aceasta o problemă. Dar un om dator este un rob și adesea împovărat și nefericit. Bucuria de a locui în „casa ta” care de fapt nu este a ta ci este a băncii 30 de ani tu doar plătești la ea, dispare repede. Te trezești că ești rob pentru 30 de ani pentru ceva ce nici nu este al tău. De ce spun rob… Pentru că la cele mai bune împrumuturi valoarea rambursată este de 3-4 ori mai mare decât suma împrumutată.

Ca să nu par stupidă și irealistă să facem și o simulare.

La 33 000 euro împrumutați + 12000 avans din partea noastră ( o casa modestă în care am mai investit noi cam încă 8000 euro) noi avem rata lunară de 240 euro. Și revin cu o precizare… Avem un credit cu dobanda de 5% /an, dar sunt și credite cu dobanda de 6,5-8% /an.

Calcule: 240 euro/lună x 12 luni =2880 euro/ an. 2880 euro/an x 30 ani =86 400 euro rambursați după 30 ani.

Asta dacă viața e lină și fericită ( dar cum nu e întotdeauna așa apar și riscurile) am avut perioade când rata ne-a crescut la 340 euro /lună. Adunat vedem ca dădeam băncii cam 4000 euro /an. Din punctul meu de vedere, aceasta variantă e cea mai împovărătoare. Nu aș recomanda-o nimănui.
Diferența dintre economii și rata la bancă. Din rata mea la bancă de 240 euro doar cu 30 euro practic scade rata ( valorific doar 30 euro restul sunt dobânzi). La economie de 240 euro îi pot folosi integral pentru investiții.

Acum că a mai trecut timpul s-a mai ivit o altă variantă. Merită analizată și în funcție de rezultatele avantajelor și dezavantajelor să apelați sau nu la ea.

Casă din containere accesibilă oricui

Analizez de aproape un an varianta caselor din container. Am descoperit o mulțime de lucruri care vreau să vi le împărtașesc aici.

  • Casele din container sunt folosite mult în țările din Europa și chiar și în America.
  • S-au perfectionat și s-au adaptat foarte mult în ultimul timp cerințelor clienților. Pereți mai groși și mai izolați. Rezistența mare în timp a tablei și vopselelor folosite, etc.
  • Se pot amplasa într-u multitudine de variante, si dimensiuni.

Acum analizez aici varianta unei case din containere inclusiv preturi și am să explic de ce aș alege eu varianta aceasta. (după 1 an de cercetari să vedem și costurile și opțiunile). Oare este  o Casă din containere accesibilă oricui? Merită investiția? Citiți aici detaliile.

casa-container1

Acest articol are 6 comentarii

  1. Pingback: Casa de containere, lemn, structură metalică sau tradițională - Ce să aleg? - MachetareMachetare

  2. Pingback: Avantaje și dezavantaje casa din containere - MachetareMachetare

  3. Pingback: Avantaje și dezavantaje casa din containere – Casa Container

  4. Pingback: Casa de containere, lemn, structură metalică sau tradițională – Ce să aleg? – Casa Container

  5. Pingback: De ce aș cumpăra o casă din containere? - MachetareMachetare

  6. Pingback: Avantaje și dezavantaje casa din containere - Casa Container

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *