De ce aș cumpăra o casă din containere?

De ce aș cumpăra o casă din containere?

Este foarte accesibilă

Un container de locuit finisat interior costă între 3100 -4000 euro de 6m /2,4 m în funcție de varianta aleasă. Include cheltuielile de transport și montaj. Containerele sunt complet echipate cu pardoseli ( OSB + linoleum) tâmplărie pvc interior și exterior. Pereții exteriori sunt din panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică de 60 mm. Plafonul este izolat cu panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică de 40 mm.c  Comanda și amplasarea locuinței se realizează în maxim 30 zile. În funcție de pretenții și de buget, în timp, se pot face mai multe optimizări a acestei variante. Prețul însă este dat este pe detaliile tehnice specificate mai sus. Dar se poate opta pentru grosimea stratului de spumă poliuretanică de 80 mm sau 100 mm ceea ce oferă o mai bună izolație termică și fonică. Unele firme au baia completă ( wc, lavoar, cabina de duș) și instalația electrică cu prize și becuri inclusă în ofertă.

Poți amplasa pe rând câte containere îți permiți și de câte ai nevoie.

Pot fi eficientizate termic în diferite variante, treptat după buget.

În final când mai ai buget casa ta din containere va arăta ca una „ tradițională”. Poate fi izolată pe exterior cu polistiren și acoperită cu acoperiș „clasic” dându-i un design dorit.

Să facem un scenariu… să presupunem că cei doi căsătoriți lucrează amândoi. Dacă stau cu socri să estimăm că ar trebui să facă o economie lunară măcar de 250 euro. Cât ar fi fost chiria lor sau cât ar fi fost rata dacă optau pentru împrumut la bancă. Deci într-un an 3000 euro economisiți. În 2 ani „se pot muta la casa lor”. Dacă mai au și economiile de la nuntă le permit să cumpere un minim de teren. Toarnă câțiva stâlpi de beton pe care vor fi amplasate containerele, și  fac proiectul casei.

Treptat în următorii 3- 4 ani ar trebui să mai poată economisi încă de 2 containere și să mai amplaseze un dormitor ( 1 container) și din 2 containere să compună un living de 4,8m /6m. Să nu uităm de alte dotări ( centrală termică cu calorifere) aprox 2000 -4000 euro.

Deci în 6-8 ani ar putea avea o casă de 72mp. Desigur căci munca nu se oprește aici… Casa poate fi amenajată și optimizată termic în diferite variante… Nu uitați puteți face doar ceea ce vă permite bugetul și nu sunteți datori băncii.

Optimizări …în timp..

 • Acoperiș aproximativ 1500 – 3700 euro.
 • Izolație exterioară cu polistiren de 10 cm aproximativ 1200-2500 euro.
 • Izolație interioară cu plută de 4 cm + finisaje de rigips la pereții exteriori preț aproximativ 1800-3000 euro.
 • Izolație pardoseală cu plută + montaj parchet aproximativ 2000 euro ( 1000 euro parchetul + 1000 euro pluta).

Deci continuând economiile în următorii 3-4 ani casa voastră ar trebui să arate ca una tradițională cu acoperiș în pante, izolație interioară, izolație exterioară, tencuială și finisaje interioare.

Și acum să tragem linie și să adunăm …timpul și banii.
Timpul…8 -9 ani aveți o casă finisată de 72 mp ( 2 dormitoare, living, baie, bucătărie) și poate vi se par mici… Dar uitați-vă la mobilierul amplasat în macheta realizata de noi și veți vedea că este suficient spațiu util. Casa este eficientă termic deoarece spațiile sunt optime.

Banii? …adunați fiecare …dar plătiți când aveți.

Iată de ce aș cumpăra o casă din containere.

Eu văd această variantă mult mai ușoară și optimă dpdv. calitate preț.  Gândiți-vă că la o rată începută la 26 de ani o termini de plătit după 30 de ani ( dacă mai poți plăti ) la 56 ani. Vine însă vremea când copiii cresc și cresc și nevoile lor… Merg la facultate deja… nunta lor… Casa lor… Iar noi ca părinții, încă datori, fără să le putem oferi aproape nici un ajutor financiar.  În această variantă însă, după 10-15 ani de muncă la casa voastră, ați realizat ceva, aveți o casă și sunteți fără datorii.

Mai lămurim un aspect… Să nu credeți că sunt lucruri perfecte pe pământ… nu… Fiecare alegere are avantajele și dezavantajele ei… Despre acestea vă mai puteți interesa pe internet sau mai urmăriți următoarele postări cu detalii.

Acest articol are 3 comentarii

 1. Pingback: Casă din containere accesibilă oricui - MachetareMachetare

 2. Mai Reply

  Buna seara, foarte interesant articolul. Aveti cumva si niste link-uri de companii la care v-ati uitat cu aceste preturi? Va intreb deoarece din research-ul facut nu am gasit mai ieftin de 13k euro un container de 2.5 x 12m, asadar ar fi nevoie de doua, cel putin..

 3. Ana Reply

  Cand a fost scris articolul acestea erau preturile la containere. Sigur ca am scris dupa ce am cerut preturi la mai multe firme de containere. In ultimii ani însă cererea pentru case container a crescut foarte mult. Clima la noi nu mai este asa aspra iarna si acest model de locuinte prinde tot mai mult contur si in Romania. Sigur ca si producatorii au profitat de cerere si au marit preturile dar preturile per ansamblu au crescut in ultimii ani. Va recomand sa cereti o oferta personalizata pentru necesitatile dvs si veti afla un pret corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *