De ce să realizezi o machetă arhitecturală pentru imobile

Piața imobiliară este în continuă schimbare. Un profesionist se va evidenția întotdeauna față de un amator atât prin calitatea lucrărilor sale cât și prin experiența și rămânerea pe piața imobiliară cât mai mult timp cu cât mai multe investiții profitabile. Desigur, concurența își spune cuvântul și în acest domeniu, așa că și aici detaliile fac diferența. Detaliile pot fi prezente în multe aspecte. Fie oferiți ceva diferit de ceilalți (locuințele modeste și moderne sunt la mare căutare) fie prezentați lucrurile diferit  prin modalități ingenioase de prezentare a ofertei prin machetare 3D, machetă arhitecturală pentru imobile expuse pentru toată lumea. Așadar să analizăm de ce să realizezi o machetă arhitecturală pentru imobile.

Când realizezi o machetă e bine  să ții cont de câteva aspecte importante.

 • Apelează la firme cu experiență în realizarea de machete arhitecturale.

  O firmă cu experiență va ști ce tip de machetă  și la ce scară trebuie realizată pentru a atinge scopul dorit. Dacă dorești să prezinți clienților întreaga zonă cu spatii verzi, locuri de relaxare și joacă și tot ambientul zonei atunci va fi foarte utilă și o machetă de ansamblu. Dacă dorești să prezinți clienților avantajele spațiului de locuit (camere luminoase, spațioase, cât și dispunerea acestora), atunci o machetă de detaliu cu compartimentare interioară poate și cu mobilier interior la scara, este exact ceea ce îți trebuie. O machetă arhitecturală pentru imobile poate desigur să servească multor scopuri. Îîn funcție de acestea costul și materialele diferă de la unele la altele.
 • Nu uita cui te adresezi.

  Dacă ai construit locuințe de lux atunci și macheta trebuie să fie „de lux”… Practic macheta va reprezenta la o scară mai mică profesionalismul tău. Dacă construiești locuințe de lux, sau birouri de top și te prezinți la un târg cu o machetă prost realizată aceasta va fi în dezavantajul tău. Prima impresie contează și ce vede ochiul transmite la creier. Fă bine calculele înainte de a începe o colaborare cu firma ce vă realizează macheta arhitecturală pentru imobil. Dacă locuințele se adresează oricui cumpărător atunci o machetă de calitate va fi un punct forte în vânzarea imobilelor pe care vrei să le vinzi.

 • Pe lângă realizarea unei machete arhitecturale bine făcută colaborează cu persoane cu experiență și profesioniști în vânzare. De ce să realizezi o machetă arhitecturală pentru imobile?

  Unele lucruri nu sunt așa simple cum par. Uneori o persoană nepotrivită nu numai că nu îți aduce bani dar îți poate strica și reputația. Sau poate crea o imagine proastă companiei. Caută oameni pasionați de domeniu și în continuă dezvoltare cu care să formezi o echipă bazată pe respect și profesionalism. Câștigul va fi de ambele părți.

Acest articol are 2 comentarii

 1. Pingback: Machetarea arhitecturală este un necesar care face diferența - MachetareMachetare

 2. Pingback: Machetă casă demontabilă cu detalii interioare - MachetareMachetare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *